ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

| Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 |

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κύριο

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 22/4/2020 , ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Γιαννούχος Λάμπρος συναντήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με τον αντιπεριφερειάρχη Κελαϊδίτη Γιώργο . Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας για θέματα παιδείας Γαλάνης Κώστας και η γραμματέας του Συλλόγου Βαρβάρου Έφη.

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Κτηριακό

2. Προσφυγικό

3. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

4. Μόνιμη έκθεση – μουσείο

5. Καινοτόμα προγράμματα – δράσεις σχολείων

6. Κοινές δράσεις Συλλόγου και Περιφέρειας

Στο κτηριακό ζήτημα των σχολείων – νηπιαγωγείων και κυρίως του 26ου Δ.Σ. Χαλκίδας που έθεσε ο πρόεδρος , ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως το συγκεκριμένο σχολείο είναι η βασική τους προτεραιότητα για την ανέγερσή του. Ζητήθηκε η συμβολή του Συλλόγου για την καταγραφή και ιεράρχηση των κτηριακών προβλημάτων των σχολικών μονάδων. Στο προσφυγικό βασική προτεραιότητα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι η διασφάλιση της υγείας των προσφύγων καθώς και των εργαζομένων στη δομή της Ριτσώνας. Επισήμανση του Συλλόγου έγινε για συμβολή της Περιφέρειας στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων.

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η Περιφέρεια υποσχέθηκε πως θα διαθέσει σε πολύ φτωχές οικογένειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περίπου 2000 συσκευές κατάλληλες για την συγκεκριμένη εκπαίδευση μέσα από το θεσμό «Γέφυρα» . Ο Σύλλογος επισήμανε πως αυτή η διαδικασία χρειάζεται να γίνει από την κεντρική κυβέρνηση στη βάση της ισότητας και ισονομίας στην εκπαίδευση όλων των μαθητών με παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο και τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο Σύλλογος πρότεινε στον αντιπεριφερειάρχη την δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού - μουσειακού χώρου για τη συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας καθώς και για το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο φαινόμενο της παλίρροιας .Ο κ. Κελαϊδίτης ήταν πολύ θετικός στην πρόταση και υλοποίηση αυτής της ιδέας στα πλαίσια της μεταφοράς του λιμανιού σε άλλο χώρο και στην αξιοποίηση του τεταρτοκυκλίου.

Ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης ήταν θετικός σε κάθε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε κοινές δράσεις που συμβάλουν στην ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και τη στήριξη καινοτόμων προγραμμάτων των σχολείων του Συλλόγου μας .